2022 – A cselekvő nemzet éve

2022 – A cselekvő nemzet éve

2021 a nemzeti újrakezdés éve volt a nemzetpolitikában nagyon sok megvalósult programmal, pályázati felhívással, támogatással. A 2022-ben tervezett programok részleteit Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára ismertette 2022. január 20-án tartott sajtótájékoztatóján.

Legfontosabb alap egy erős Magyarország, mert csak az tudja képviselni a külhoni nemzetrészek érdekeit is – kezdte tájékoztatását az államtitkár. Kért minden hátáron túl élő magyar állampolgárt, hogy vegyen részt az országgyűlési választásokon, hogy az országgyűlés nemzetgyűlés legyen újfent!

Az elmúlt évtizedben bizonyságot tettünk arról, folytatta Potápi, hogy cselekvő együttműködés köti össze nemzetünk közösségét:

a magyar intézményrendszert megerősítettük, a kisgyermekes családoktól az idősekig mindenkiről gondoskodunk, közösen cselekedtünk a megtartó szülőföldért, amely ma a magyar boldogulás otthona.

Hírdetés

A Nemzetpolitikai Államtitkárság idén meghirdeti: 2022 legyen a cselekvő nemzet éve. Három területre összpontosítva kívánják megvalósítani célkitűzéseiket:

Az elmúlt tizenkét évben közösen felépítettük és megerősítettük a külhoni magyarság megtartó intézményeit.

Az élet minden területén, a politikában, az oktatásban, a kultúrában, az egyházban, a sportban, a gazdaságban, minden korosztályban sikerült megerősíteni közösségeinket.

„2022 a választások éve. Eredményeinket, értékeinket csak együtt, egységesen, cselekvő nemzetként tudjuk megvédeni.”  Ezzel a gondolatokkal zárta programbemutató sajtótájékoztatóját Potápi Árpád János.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »