2021-ben több lány született Komáromban, mint fiú

2021-ben több lány született Komáromban, mint fiú

Az AGEL csoporthoz tartozó komáromi kórházban tavaly több gyermek született, mint az előző években, annak ellenére, hogy több héten keresztül csak részlegesen működött a szülészet. 2021-ben összesen 899 újszülött látta meg a napvilágot Komáromban, érdekes azonban, hogy több lánygyermek (456) született, mint fiú (443)ꓼ némelyik pedig igazán ritka nevet kapott – tájékoztatta portálunkat a kórház szóvivője, Martina Pavliková.

A sajtóközleményben megjegyzik, a világjárvány is hozzájárult ahhoz, hogy az elmúlt évben több gyermek született a járási székhely kórházában, illetve az a tény is, hogy felújították az osztályt. „Figyelembe véve, hogy a nőgyógyászati osztály a részleges felújítások miatt gyakorlatilag másfél hónapon keresztül csak korlátozottan működött, megállapíthatjuk, hogy a születések száma növekvő tendenciát mutat.

Hírdetés

Tájékoztatása szerint a nőgyógyászati és szülészeti osztály egész csapatának nehéz éve volt, mert a leendő anyák között is előfordultak koronavírus-fertőzöttek. „2021-ben 23 ilyen anya szült a szülészetünkön, az újszülöttek egy kivételével nem fertőződtek meg a vírussal. A világjárvány második és harmadik hullámának összehasonlításakor arra a következtetésre jutottunk, hogy a harmadik hullámban több volt a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatos szövődmény az édesanyák esetében” – mondta az osztályvezető főorvos.

Ám a csecsemők számára olyan különleges neveket is választottak a szülők, mint például Dante Leon, Emett, Konor, Maxim, Elliott, a lányoknál pedig Apollonia, Ziva, Zamina, Elliana, Lexi vagy Laurent. A komáromi kórház szülészetén egészen nagy csecsemők is születtek: 2021-ben a fiúk közül Miloš lett a legnagyobb baba, aki 4880 grammal született, a lányok közül pedig Viktória 4840 grammal lett a legnagyobb újszülött.

(SZE/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »