2020 előtt nem szabadulhat az unokájával szexuálisa erőszakoskodó férfi

2020 előtt nem szabadulhat az unokájával szexuálisa erőszakoskodó férfi

Jogerősen elítélte a Kúria azt a férfit, aki unokájával szemben követett el szexuális erőszakot. A férfi a legfőbb bírói fórum előtt is tagadta bűnösségét.

A vádlott 2014 óta ül előzetes letartóztatásban. A Kúria tárgyalótermébe papírral a kezében érkezett. Szexuális erőszak miatt indult ellene a büntetőeljárás, az áldozat az akkor 8 éves unokája volt.

„A vádlott több alkalommal megfogta a sértett kezét és azt akarata ellenére a nadrágjába tette, és a sértett kezével a saját nemi szervét dörzsölte” – ismertette Vaskuti András előadó bíró.

Első fokon 7 évet kapott. Másodfokon 8 és fél évre ítélték, mert kiskorú veszélyeztetéséért is elmarasztalták, amiért pornófilmet nézetett az unokájával. Az ügy a legfőbb bírói fórum elé került, ahol a vádlott védője a férfi korábbi vallomásából idézett. E szerint a család meg akart tőle szabadulni.

Hírdetés

„Kifejtette az irányú védekezését is a védencem, miszerint a közös családi házban, amiben neki fél tulajdonrésze van, így próbálná meg esetleg családja kitenni, hogy különböző eljárások legyenek folyamatban vele szemben, el legyen onnan távolítva” – jegyezte meg Cseterics Krisztián ügyvéd.

A vádlott az utolsó szó jogán is tagadott.

„Amivel vádolnak, azt a bűncselekményt én nem követtem el, és semmilyen erőszakot nem tettem, a visszatartásom is csak egy pillanat volt” – fogalmazott a váldlott.

A Kúria lényegében helyben hagyta a másodfokú ítéletet. A férfi 2020-ban szabadulhat feltételesen. „Rendkívül elvetemült bűncselekményről van szó, amelynek kiemelkedően nagy a tárgyi súlya. Hiszen egy 8 éves gyermek sérelmére elkövetett ilyen szexuális cselekmény elkövetése – még akkor is, ha az tényleges fizikai erőszakkal nem jár –, olyan lelki, szellemi törést jelenthet, amely hosszú távon okoz károkat a sértett esetében” – emelte ki Csák Zsolt tanácselnök bíró.

2018-tól súlyosabb büntetésre számíthat az, aki szexuális erőszakot követ el 12 év alatti áldozat ellen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »