2020-ban is Magyar Dal Napja – KÉPGALÉRIÁVAL

2020-ban is Magyar Dal Napja – KÉPGALÉRIÁVAL

A Magyar Dal Napját Presser Gábor ötlete nyomán Dunaszerdahelyen is évente megrendezi a Musicorum polgári társulás. Idén a koronavírus-járvány ellenére sem merült feledésbe a rendezvény, így szervezték meg a 3. Magyar Dal Napját a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti térre.

Bertók Tóth Katalin és Bertók István szervezésében újra felcsendültek a legismertebb (illetve kevésbé ismert) magyar dallamok, amelyek a magyar kultúra részét képezik. A rendezvény célja, hogy a magyar zenét méltóképpen megünnepelje a közönség és természetesen a fellépő zenekarok, előadóművészek.

Hírdetés

A rendezvényt Bertók Tóth Katalin nyitotta meg, aki elmondta, hogy a Magyar Dal Napja lehetőséget kínál a magyar dalkincs értékeinek bemutatására. A Musicorum polgári társulás fő célja pedig a Szlovákia területén élő nemzeti kisebbségek közösségi életének támogatása, fejlesztése és megszervezése.

Az idei esemény programján a Glamour zenekar nyújtott felejthetetlen, interaktív szórakozást a legkisebbeknek, utánuk a Black & White zenekar következett, ismert magyar dalokat játszottak a közönségnek, az est fénypontja pedig Bertók István, Vadkerti Imre és Sipos Dávid triója volt.

A kulturális rendezvényt Dunaszerdahely Város támogatásával jött létre.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »