2018 Hargita megyében az ifjúság éve, 250.000 lejt szánnak a fiatalokat ösztönzõ programokra

Hargita Megye Tanácsa a 2018-as évet az ifjúság évének nyilvánította, csütörtökön bejelentették, hogy a tavalyhoz képest nagyobb összeget, 250.000 lejt biztosítanak az ifjúsági programok támogatására. A megyei tanács sajtóirodája szerint pályázni lehet erdei iskola programokra, képzések, táborok szervezésére, didaktikai eszközök beszerzésére.

Az idézett forrás szerint a programokon belül nagy hangsúlyt fektetnek az erdei iskola programra, a terv az, hogy a program mozgalommá nője ki magát, hiszen ez az a tevékenység, amely kiviszi a gyerekeket, a fiatalokat a szabadba, és emellett szerteágazó gyakorlati tudással gazdagodnak.

Hírdetés

“Az ifjúság évének elsődleges célja a szemléletváltás, hogy minél többet beszéljünk arról, hogy hogyan tud egy fiatal sikeres lenni itthon. Az erdei iskola programon keresztül több tízezer fiatalt szeretnénk kivinni a természetbe, további célunk a minél több pályaorientációs tevékenység és tanácsadás szervezése” – mondta az ifjúsági tevékenységeket támogató kiírás kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A kiírásokra jogi személyiséggel rendelkező, Hargita megye területén ifjúsági tevékenységet folytató alapítványok, egyesületek, szervezetek és egyházak pályázhatnak.
(Agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »