2014-es ügy: kis híján megölt egy részegen garázdálkodó vendéget egy egyiptomi szakács Ferencvárosban

Egy IX. kerületi büfénél egy részeg vendég zárás után akart gyrost venni, de elküldték. Az utána következő vendéget viszont kiszolgálták, ez volt a probléma forrása. Az egyiptomi származású szakács egy nagyméretű késsel próbálta megfékezni a részeg férfit, és súlyos sérüléseket okozott neki. Mindkettőjük ellene vádat emeltek.

A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint a szakácsként dolgozó egyiptomi férfi 2014 májusában zárni készült a IX. kerületi büfét, ahol dolgozott. Ekkor érkezett meg egy részeg férfi, aki gyrost akart venni, de nem kapott.

Továbbment, észrevette azonban az utána érkező vendéget kiszolgálták, ezért felháborodva visszament a büféhez, és szidni kezdte az eladót. Egyre hangosabb lett a vita, a részeg férfi benyúlt, és több tárgyalt lesepert a pultról, majd megrántotta a hússütő állványt, és a rajta lévő gyroshúst a nyárssal együtt kitépte.

A büfés egy több mint fél méteres vágókéssel nagy erővel a részeg feje felé sújtott, aki erre védekezésképpen a feje fölé emelte az egyik kezét. A vágókés mély vágott sérülést ejtett az alkarján, de az ütés ereje miatt a feje is megsérült. A kezén keletkezett súlyos sérülések maradandó fogyatékosságot okoztak nála.

A Fővárosi Főügyészség az egyiptomi férfit életveszélyt okozó testi sertés kísérletével vádolja, ezért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést kaphat. A részeg vendég ellen garázdaság vétsége miatt emeltek vádat.

(HVG)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »