2000 levélszavazatot regisztrált az AEP a második fordulóra

2000 levélszavazatot regisztrált az AEP a második fordulóra

Az ĂĄllamfővĂĄlasztĂĄs mĂĄsodik fordulĂłjĂĄra szĂłlĂł 2000 levĂŠlszavazatot regisztrĂĄlt az ÁllandĂł VĂĄlasztĂĄsi HatĂłsĂĄg (AEP) – kĂśzĂślte Anamaria Revnic-CălugăriĹŁa szĂłvivő.

A szóvivő szerint a második fordulóra érvényes borítékokat csak november 24-én, a 21 órai urnazárás után fogják felbontani. Hozzátette, amennyiben olyan jelöltet jelöltek be a szavazólapon, aki nem szerepel a második fordulóba jutott két jelölt között, a voksot érvénytelennek nyilvánítják.

Hírdetés

Anamaria Revnic-CălugăriĹŁa rĂĄmutatott, azoknak a kĂźlfĂśldĂśn ĂŠlő romĂĄn ĂĄllampolgĂĄroknak, akik a levĂŠlszavazĂĄst vĂĄlasztottĂĄk, egyszerre kĂźldtĂŠk el mindkĂŠt fordulĂł szavazĂłlapjait, mivel – ĂŠrvelt a szĂłvivő – a kĂŠt fordulĂł kĂśzĂśtt nem lett volna idő eljuttatni a mĂĄsodik fordulĂłs borĂ­tĂŠkot. Így ezek a vĂĄlasztĂłpolgĂĄrok tulajdonkĂŠppen kĂŠt egyforma szavazĂłlapot kaptak kĂŠzhez, a mĂĄsodik fordulĂłra szĂłlĂł borĂ­tĂŠk visszakĂźldĂŠsĂŠvel azonban vĂĄrniuk kellett volna addig, amĂ­g kiderĂźl, hogy melyik kĂŠt jelĂślt jut a mĂĄsodik kĂśrbe.

A szĂłvivő leszĂśgezte, hogy a levĂŠlszavazĂĄssal kapcsolatos utasĂ­tĂĄsok nagyon vilĂĄgosak. Azok, akik mĂĄr bekĂźldtĂŠk a borĂ­tĂŠkokat a mĂĄsodik fordulĂłra, nem szavazhatnak mĂŠg egyszer – nyomatĂŠkosĂ­totta.
(agerpres)
NyitĂłkĂŠp: pexels.com


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »