20-tól 25 évig terjedő börtönbüntetés vagy életfogytiglani szabadságvesztés vár a Zoch utcai gázolóra

20-tól 25 évig terjedő börtönbüntetés vagy életfogytiglani szabadságvesztés vár a Zoch utcai gázolóra

A Pozsonyi Kerületi Ügyészség ügyésze indítványozta, hogy helyezzék vizsgálati fogságba Dušan D.-t, aki október 2-án, vasárnap ittasan tragikus közlekedési balesetet okozott Pozsony belvárosában, melyben öt ember életét vesztette.

Az ügyész egyetért a rendőrségi nyomozó javaslatával. Az őrizetbe vételről a Pozsony I. Járásbíróság dönt az indítvány benyújtásától számított 72 órán belül – tájékoztatta TASR hírügynökséget Pavol Adamčiak, a Pozsonyi Kerületi Bíróság szóvivője.

„Kedden 21.55-kor indítványozták a vádlott előzetes letartóztatásba helyezését, hogy megelőzzék az esetleges szökést” – mondta a TASR hírügynökségnek Juraj Chylo ügyész, a Pozsonyi Kerületi Ügyészség szóvivője. Az Pozsony I. Járásbíróság előkészítő eljárásának bírója a beérkezett indítvány és az ügyirat anyagának áttanulmányozása után kitűzi a döntés időpontját.

Hírdetés

Dušan D. ellen általános veszélyeztetés bűntette miatt indítottak büntetőeljárást.

A vádlott vasárnap késő este ittasan a buszmegállóban várakozó emberek közé hajtott Pozsony központjában, a Zoch utcában. A balesetben öten meghaltak és többen megsérültek.

Az áldozatok között van az ipolysági Szondy György Gimnáziumban tavaly érettségizett ipolybalogi születésű fiatalember is, aki e héten kezdte volna el az egyetemi tanulmányait a fővárosban…

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »