20 milliót kért az egykori válogatott futballista Borkaitól a videókért – a volt polgármester korábban másnak már fizetett

Kényes ügyben nyomoz a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda: hétfőn zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt több személyt, köztük a korábbi válogatott labdarúgót, P. Józsefet is előállították – írja a Nemzeti Sport Online. A Privatkopo.hu értesülése szerint Borkai az ex-labdarúgó felbukkanása előtt másnak már több tízmillió forintot fizetett a szexvideókért, ezért visszautasította a férfi ajánlatát.

„Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda zsarolás és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Az eljárásban több gyanúsított van. A nyomozás érdekeire való tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad” – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

A Privatkopo.hu értesülése szerint több hónappal a botrányos felvételek nyilvánosságra kerülését megelőzően az egykori 14-szeres válogatott labdarúgó, a 66 éves Póczik József kereste meg Borkai Zsoltot, és felajánlotta neki, hogy 20 millió forintért átadná azokat, így a kényes képsorok nem kerülhetnének „illetéktelen kezekbe”.

Hírdetés

Borkai (és ügyvédje, dr. Rákosfalvy Zoltán) azonban nemet mondott az ajánlatra.

Mégpedig azért, mert nem sokkal korábban már több tízmillió forintot kifizettek a szexvideókért – másnak. A bűnügyi portál úgy tudja, hogy a felvételek úgymond megvásárlásáról polgári jogi szerződést kötöttek az eladóval, amelyben utóbbi kötelezettséget vállalt arra vonatkozóan, hogy a kínos anyaghoz más személyek nem fértek hozzá, arról másolato(ka)t nem készítettek. A megállapodásban azt is rögzítették: amennyiben ez a kitétel sérül, vagyis a felvételek másolataival más személyek is rendelkeznek, a Borkaiékkal szerződő eladónak a tőlük átvett összeg dupláját kell visszafizetnie.

A volt polgármester egyébként azt a férfit is feljelentette, akinek Póczik felbukkanása előtt fizetett. Ezért írta a rendőrség, hogy „az eljárásban több gyanúsított van”.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »