20 fok felett lesz a nappali hőmérséklet a jövő héten

Szombaton délután és vasárnap hajnalban megnőtt a melegrekord Magyarországon. Az előrejelzések szerint a jövő héten sem lesz okunk panaszra.

Hétfő reggelre délnyugaton már csökken a felhőzet, később az ország más területein is kisüthet pár órára a nap. Elszórtan zápor, egy-egy zivatar kialakulhat, erre nagyobb esély a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén mutatkozik. Nagy területen erős, helyenként viharos lesz a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 26 fok között alakul.

Kedden nyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik, majd mindenütt csökken a felhőzet, estére a legtöbb helyen kiderül az ég. Többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között alakul.

Hírdetés

Szerdán általában derült vagy gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, a Kisalföldön megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul.

Csütörtökön eleinte kevés felhő lesz az égen, majd a megnövekvő fátyolfelhőzet mellett estefelé már vastagabb felhők is sodródnak a Dunántúl fölé, ott már néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között alakul.

Pénteken gyengén és erősebben felhős területek és időszakok egyaránt előfordulhatnak, helyenként eső, zápor is kialakulhat. A déli, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »