2 év felfüggesztett az idős ámokfutónak

2 év felfüggesztett börtönre ítélt egy ámokfutó német férfit a Mohácsi Járásbíróság. A Magyarországon élő, mozgáskorlátozott nyugdíjast egy éve igazoltatták volna a baranyai rendőrök, de nem állt meg, hanem elszáguldott. A vádlott elismerte bűnösségét, de vallomást nem tett. Az ítélet jogerős.

A hetvenöt éves, mozgáskorlátozott német férfi jó ideje Magyarországon él egy baranyai faluban. 2013-ban végleg eltiltották az autóvezetéstől, amit figyelmen kívül hagyott, és továbbra is kocsival járt. Egy éve igazoltatták volna, de nem állt meg, hanem elszáguldott – 140-150 kilométer per órás sebességgel. A rendőrök üldözőbe vették, és közben rádión segítséget kértek. Társaik megpróbálták útját állni az idős ámokfutónak, de elhajtott mellettük.

„A vádlott cselekményével tehát hivatalos személy jogszerű eljárásával, erőszakkal akadályozott és a közúti közlekedés szabályainak megsértésével más testi épségét közvetlen veszélyeztette” – közölte a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészségtől Erdődy Gyula ügyész.

Az egyik rendőrt a vádlott kis híján elgázolta. „Ahogy elment az autó mellettem, ahogy a rendőri karjelzést adtam ki, a bal karomat a visszapillantó tükör elérte” – árulta el M. Zoltán.

A vádlott elismerte bűnösségét, de vallomást nem tett. A bíró a rendőrségi jegyzőkönyvből idézett.

„Véleményem szerint jogosan szereztem jogosítványt, nem adtam meg valótlan adatokat, és azért is nehezen mondok le, mert nekem az egyik lábamat amputálták. Nagyon nehéz a mozgás 100 százalék mozgássérült vagyok, művégtagom van, mankóval közlekedek. Ezért rá volnék utalva az autóra” – hangzott a a jegyzőkönyv.

A Mohácsi Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt 2 év felfüggesztett börtönre ítélte a német férfit. Az ítélet első fokon jogerőre emelkedett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »