2-3 éves gyerekkel úszva próbáltak bejutni hazánkba a gyerekimádó betolakodók

Öt iraki migránst, köztük három gyereket mentettek ki a Holt-Tiszából a rendőrök Röszke külterületén szerda reggel – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Szenti Szabolcs közölte, egy járőr reggel 6 óra körül vette észre, hogy két ember Magyarország felé úszik Röszke külterületén a határvízen. A migránsok a rendőröket látva visszafordultak.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A Magyar Honvédség járőrei csak az egyik embert látták partot érni a vajdasági oldalon, ezért a rendőrök azonnal értesítették a szerbiai hatóságokat és a vízi mentőket, akik a másik migráns keresésére indultak. A járőrök fél órával később öt embert láttak, akik – a másik két migránshoz hasonlóan – szintén a Holt-Tiszán keresztül próbáltak Magyarországra jutni.

A rendőrök az iraki családot kimentették a vízből. Az egyik, 2-3 év körüli gyermek kihűlés közeli állapotban volt, ezért a rendőrök mentőt hívtak, amely a három gyermeket és édesanyjukat kórházba vitte. Az apát a rendőrök a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre állították elő.

Az iraki család ügyében idegenrendészeti eljárást indított a rendőrség – tudatta az őrnagy.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »