1978 óta most először nem jut tovább Mexikó

1978 óta most először nem jut tovább Mexikó

A mexikói válogatott 2-1-re legyőzte a szaúdi csapatot a katari labdarúgó-világbajnokság C csoportjának harmadik fordulójában szerdán, de ezzel az eredménnyel mindkét csapat búcsúzott.

A mexikóiakkal legutóbb 1978-ban fordult elő, hogy nem jutottak tovább a csoportból.

Három percet kellett várni az első nagy mexikói lehetőségre, és bár ezt követően is a győzelmi kényszerben lévő közép-amerikaiak játszottak gólra törőbben, igazán nagy helyzetet mezőnyfölényük ellenére sem sikerült kialakítaniuk. A hajrá előtt rövid időre magához ragadta a kezdeményezést a szaúdi válogatott, de az ázsiaiak jellemzően mélyen visszahúzva védekeztek és a kontrákban bíztak.

A fordulás után Mexikó négy perc alatt szerzett két góllal közel került a továbbjutáshoz, és továbbra is támadásban maradt: több ígéretes helyzetet kidolgozott, de ezeket vagy elpuskázta, vagy al-Ovajsz védett bravúrral. Az utolsó percekben Gerardo Martino együttese egy lesgólig is eljutott, azonban a szaúdiak a hosszabbításban szépítettek, és ezzel a mexikóiakat is elbúcsúztatták.

(A nyitóképen: Mohamed al-Ovaisz szaúdi kapus nem tudja kivédeni a mexikói Luis Chávez lövését, aki így megszerzi csapata második gólját.)

Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »