1956. Október 23. – a velünk élő történelem

1956. Október 23. – a velünk élő történelem

Október 23-án, mikor a szovjet tankok elleni harcban elesett, vagy a megtorlásokban megölt hősökre emlékezünk, ne felejtsük, hogy hazánk szabadságáért adták ők a legdrágábbat, az életüket. Cselekedjünk tehát úgy, hogy ha a Teremtő előtt találkozunk velük, emelt fővel nézhessünk egymás szemébe.

fotó: Fortepan / ad – Nagy Gyula

1956 mai öröksége

Ma kiváltképp szükséges emlékeznünk, amikor a gyűlölt, gyilkos kommunista párt szellemi örökösei ismét próbálnak visszaszivárogni a hatalomba. Egyelőre csak helyi szinten vetették meg a lábukat, de máris a magyar kultúrát, a magyaroknak legfontosabb szellemi értékeket szapulják, leginkább Budapesten. Mi magyarok nem felejtjük, hogy a rendszerváltásnak nevezett folyamatban a meggazdagodott szocialista pártkatonák, hogyan növelték hatalmukat, és magyar nép vagyonát piszkos módszerekkel megszerezve, hogyan váltak milliárdosokká. Ezek az erők ma baloldalinak mondják magukat, miközben a saját eredeti eszmerendszerüket is megtagadva csak az anyagi javak óriási mértékű felhalmozásán jár az eszük. A nemzeti vagyont kiárusították, a magyar közműveket idegen kézre játszották át. Majd “trükkök százainak” bevétésével – átverve a Nyugatot és magyar polgárokat is – tartották fenn hatalmukat. A magyar nép elemi erejű felháborodása a 2006-os tüntetésekhez vezetett, amelyet a kommunista rezsim örökösei erőszakkal vertek le. A baloldali diktatúra lövette a saját népét. Akik megpróbálják mentegetni és szépíteni a 2006-os őszi események véres állami terrorját, azok nemzetellenesek, vagy csak megtévesztette őket a baloldali médiapropaganda.

A nemzeti oldalról, civilként, polgárként több ezren vettünk részt ezekben az eseményekben, álltunk ott a tüntetők oldalán. Közöttük a Magyar Turán Alapítvány számos tagja. Ott voltunk a tüntetéseken és megemlékezéseken, láttuk hogyan uszították rá a rendőrséget az eredetileg békés tüntetőkre. Sőt, az egyszerű járókelőket, nézelődőket is véresre verték és lövették. A letartóztatott emberek közül százakat a legsötétebb történelmi időket idéző módszerekkel konkrétan megkínoztak! Mi ott voltunk a demonstrálókkal, láttuk és átéltük ezeket a hónapokat, az akkori baloldali kormánymédia, a baloldali RTL Klub és hasonló szellemiségű (elektronikus)sajtótermékek pedig otthon, a fotelban ülő honfitársainknak gyomorforgatóan hamis képet mutattak az eseményekről. Ide vezethető vissza, hogy a mai fiatalok el sem tudják képzelni azt a véres terrort, amellyel a baloldali kormányt hatalmon tartották. Ezek a médiák sajnos ma is torz képet festenek fel, a mai fiatalok nem ismerik, nem ismerhetik a kommunista örökségű diktatórikus szellemű baloldali vezetők valódi lelkületét.

Sajnálatos folyamat, hogy ezt a poszt-sztálinista, marxista irányvonalat, magukat “nemzetinek” valló párt és különböző szerveződések is támogatják. Aki összefog a régebben szabadságharcosokat kivégző, 2006-ban szemkilövető erőkkel, az maga is kollaboráns. A hazánkat idegen érdekeknek kiárusító, magyar értékeket sárba tipró, meggyalázó csoportosulásokkal – legyen is bármilyen politikai rendszer hazánkban – tilos összefogni! Aki ezt megteszi az elárulja 1956 örökségét.

1956 Budapesti utca / fotó: Fortepan / ad – Nagy Gyula

2006 Budapesti utca / MTI Fotó: Kovács Tamás

Hírdetés

2006. 10. 23. fotó: 888.hu / – A Gyurcsány kormány fegyverhasználatot engedélyezett a szabadságért-tüntetők ellen felvonultatott karhatalmi erőknek.

 

Harc a kommunisták, és szovjet-orosz invázió ellen – történelmi visszatekintés

1956-ban az “orosz medve” másodszor törte le Magyarország függetlenségét. Hiszen az 1848-1849-es magyar szabadságharcot csak a cári csapatok tudták eltiporni. Nem köztudott tény, hogy a Habsburgok nem tudtak felülkerekedni a magyar honvédek elszántságán, ezért a Habsburg császár, I. Miklós orosz uralkodó segítségét kérte. 1849 májusában Varsóban, Ferenc József megalázkodva, térdet hajtva kézcsókkal könyörgött a cárnak a katonai segítségért. Az oroszok addig nem látott méretű hadat állítottak ki a magyarok ellen. A Magyarországra küldött intervenciós cári csapatok létszáma meghaladta a néhány évtizeddel korábban Napóleon ellen felállított orosz hadsereg nagyságát! Az 1944-ben hazánk földjére lépett Vörös Hadsereg a Szovjet típusú véres kommunista diktatúra kiépítésének lett fegyveres alátámasztója. Rákosi Mátyás a gyűlölt sztálinista – kommunista rendszerét kizárólag az orosz hadigépezettel a háta mögött tudta kiépíteni. A magyar nép idegenkedett a baloldal hatalmától, a Magyar Kommunista Párt kizárólag az elcsalt választásokon tudott hatalomra jutni. Pontosabban 1947-ben, az elhíresült “kékcédulás választásokon”, a szavazatok mindössze 22%-át kapták meg. Majd a aljas módszerekkel felszámolták a többpártrendszert és 1949-re kiépítették embertelen diktatúrájukat. Természetesen saját maguktól erre képtelenek lettek volna, a háttérben mindvégig fenyegetően ott állt Vorosilov marsall és a Vörös Hadsereg.

fotó: Fortepan / ad – Nagy Gyula

Az a Vörös Hadsereg, melynek dúlását, kegyetlenkedését hazánk népe megszenvedte a háború utolsó éveiben. A későbbi kommunista történetírás által “hős felszabadító szovjet hadseregnek” nevezett alakulatok katonái tömegesen erőszakoskodtak nőkkel, mindent vittek ami mozdítható volt, kezdetekben csak “zabráltak”, majd a győztes háborújuk után módszeresen szállították el a magyar termelő vagyont a Szovjetunióba. Nos, ezekre a csapatokra támaszkodva épült ki egy törpe kommunista kisebbség, nemzet- és emberellenes diktatúrája. A szabadságot szerető magyar nép ez ellen az embertelen Rákosi Mátyás nevével fémjelzett terrorgépezet ellen fogott fegyvert.

Kezdetekben a forradalom a kommunisták elnyomása ellen lépett fel, majd a szovjet beavatkozást követően átváltott szabadságharcba. Az orosz medve nyomasztó katonai fölénye, tankjaik fülhasogató ágyúszója hamarosan letörte a pesti srácok fegyveres ellenállását.

Azonban csüggedésre semmi okunk, a magyar nép – talán a keleti pusztákról hozott – szabadságvágya mindig felülkerekedik az elnyomó idegen szándékokon. Ez legyen intő jel a most az új nyugati uraikhoz dörgölődzőknek, a magyar kultúrát meggyalázóknak, a szemkilövetéseket elrendelőknek. A magyar nép erős és összetart.


Forrás:kurultaj.hu
Tovább a cikkre »