1956 – A kommunizmus áldozataira emlékeztek Csömörön

A kommunizmus áldozataira, illetve az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztek pénteken a Pest megyei Csömörön, a Gloria Victis emlékparkban.

A megemlékezésen mások mellett az 1956 Magyar Nemzetőrség nevű szervezet tagjai és Konrad Kobler, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) volt bajorországi parlamenti képviselője vett részt.

A német politikus felidézte a két nép kapcsolatának több mint ezeréves hagyományait, illetve azt, hogy sok 1956-os menekült találta meg a szabadságba vezető utat Bajorországban.

Arra is emlékeztetett, hogy a magyarok voltak az elsők, akik lerombolták a vasfüggönyt és ezzel elősegítették a német újraegyesítést.

Megfogalmazása szerint a németek ma is erkölcsi kötelességüknek tartják, hogy felelősséget vállaljanak a hitleri diktatúra bűneiért, ám – mint mondta – hiányolja, hogy alig folyik felvilágosító munka a kommunizmus 100 millió halálos áldozatot követelő bűneiről.A politikus beszédében kitért arra is, hogy nem fogadja el Angela Merkel német kancellárnak a menekültkérdésben képviselt álláspontját. Elutasítják a tömeges bevándorlást, mert az iszlám nem Németország része – tette hozzá.

Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: megérti a magyarokat, akik nem kívánják tudomásul venni, hogy az Európai Bizottság diktáljon menekültügyben.

Az ünnepség végén a megemlékezés résztvevői megkoszorúzták az emlékművet, a kommunizmus áldozatainak “világfalát”.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »