18 ezren jöttek Magyarországra letelepedési kötvénnyel

18 ezren jöttek Magyarországra letelepedési kötvénnyel

Staudt Gábor a Belügyminisztérium adataira hivatkozva ismertette: a papírokat megvásárló gazdag migránsok családtagjaikat is magukkal hozhatták – ezért ilyen magas ez a szám.

A Jobbik országgyűlési képviselője arról kérdezte a belügyi tárca államtitkárát, hogy valóban könnyítenek-e az állampolgárság megszerzésének feltételein, ahogy azt az egyik közvetítőcég videójában állítja.

„Igaz-e, hogy könnyíteni fognak az állampolgárság megszerzésén, ami a jövőben csupán öt év várakozási időt jelentene, és a magyar nyelv ismeretét is kihúznák a kritériumok köréből? Ha tagadnák a könnyítés tényét, milyen jogi lépést tesznek a videón elhangzó állításokkal kapcsolatosan? Kivizsgálják és szankcionálják, vagy a kapzsiság megint minden nemzeti érdeket felülír, a biznisz az biznisz?” – tette fel kérdését Staudt.

A videó nem jogforrás – így cáfolta a közvetítőcég állításait a Belügyminisztérium államtitkára. Kontrát Károly azt mondta: a kormány nem tervezi az állampolgárság megszerzésének könnyítését. Hangsúlyozta: a letelepedésikötvény-program megfelel a magyar állam érdekeinek és a jogszabályoknak.

„Nem tervezi a kormány az állampolgárság megszerzésének könnyítését, nincs ilyen előterjesztés, nincs ilyen napirend a kormány előtt, nem tervezzük ezt, nem is fogjuk megtenni, és arra kérem, hogy a kormányra hallgasson és ne a videofelvételekre” – mondta Kontrát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »