(18+) Brutális kegyetlenség: Keresztre feszített egy pilótát az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet fegyveresei lelőtték a szíriai hadsereg egyik repülőgépét az ország keleti felében lévő Deir ez-Zór tartományban, a pilóta testét pedig keresztre feszítették – közölte csütörtökön az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet.

A szíriai harcokat dokumentáló OSDH szerint a repülőgépet a kormányerők kezén lévő Deir ez-Zór-i katonai légitámaszpont környékén érte végzetes találat.

A dzsihadista szervezet a hozzá köthető Amaq hírügynökségen keresztül csütörtökön videót tett közzé, amelyen a gép lángoló roncsai láthatóak és a pilóta teste egy rúdra feszítve. Egyelőre nem tudni, hogy a repülőgépet mikor lőtték le.  

A terrorszervezet tavaly március óta ostromolja Deir ez-Zór utolsó, kormányerők által ellenőrzött területeit. Az IÁ szíriai fellegvárának számító Rakkát a szomszédos Deir ez-Zór tartomány köti össze Irakkal, ahol a dzsihadisták ugyancsak nagy kiterjedésű területeket tartanak ellenőrzésük alatt.

Rovatok: KékfényTelepülés: SpanyolországCímkék: kékfény, krimi, brutális bűncselekmény, keresztrefeszítés, Iszlám ÁllamForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »