151 millió forint jutalmat osztottak ki Matolcsy jegybankjánál

Összesen nettó 151 millió 605 ezer forint jutalmat osztottak ki az év végén a Magyar Nemzeti Bank „kiemelkedő teljesítményt nyújtó” 468 munkavállalójának, amely azt jelenti, hogy átlagosan közel nettó 324 ezer forintos jutalmat kaptak a dolgozók – közölte a jegybank az ATV Híradójával.

Tájékoztatásuk szerint a jutalmazott dolgozók 89 százaléka nem vezető beosztású. A jutalmakról a szakterületi vezetők ajánlása alapján a munkáltatói jogkört gyakorló Matolcsy György döntött. Az MNB közlése szerint Matolcsy és alelnökei, illetve a Monetáris Tanács tagjai nem kaptak jutalmat, sem prémiumot. A közleményből az nem derül ki, hogy miért nem.

http://mno.hu/

Idén több minisztériumnál is osztottak százezres jutalmakat. Lapunk írta meg, hogy az igazságügyi tárcánál minden dolgozó – így a miniszter és a négy államtitkár is – 200 ezer forint értékű Ajándék Erzsébet-utalványt, valamint járulékokkal 12 100 forint értékű ajándékot kapott év végén. A belügyminisztériumnál is bőkezűek voltak: az 1280 dolgozó év végi juttatására csaknem 524 millió forintot költöttek járulékokkal együtt, ami azt jelenti, hogy egy főre átlagosan 408 ezer forint jutott. A pénzt Erzsébet-utalvány formájában kapták meg. Lázár János minisztériuma pedig szintén több százezer forinttal jutalmazta dolgozóit.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »