150 milliót kértek az ellenzéki vélemények bemutatására

150 milliót kértek az ellenzéki vélemények bemutatására

Bojkottot propagálna az adófizetők pénzéből az egyik baloldali kis párt. Az Együtt elnöke levélben kéri a miniszterelnököt, hogy adjon 150 millió forintot az ellenzéki vélemények bemutatására a kvótaellenes népszavazás kampányköltségéből. Az Együtt arra kéri támogatóit, hogy ne vegyenek részt a referendumon. A Demokratikus Koalíció közérdekűadat-igényléssel ismerné meg a kampány költségeit.

Magyar emberek véleménynyilvánítása szabad.

A Miniszterelnökség vezetője nem mondott sokkal többet arról sem, hogy mennyibe kerül az adófizetőknek az újabb propaganda. „Egy hárommilliárdos közbeszerzésről tudok, de az egy keretközbeszerzés, hogy azon belül mennyi, azt meg kell néznem pontosan. A kormány honlapján fent van az a keret, amelynek terhére a kormány a tájékoztatást végzi, elszámolással, illetve pontos adatokkal majd a végén tudunk számolni” – fejtette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kampány felelőse a Lázár János által csak propagandaminisztériumként emlegetett Miniszterelnöki Kabinetiroda. A Kormány.hu-n közzétett adatok szerint a hárommilliárdos szerződést házon belül bonyolítja le Rogán Antal, a megbízást a miniszter szomszédjának, Csetényi Csabának a cégei nyerték.

„Valamiből nyilván Rogán Antal szomszédjának is finanszíroznia kell a Pasa parki luxuskörülményeket – a Gyurcsány-párt szóvivője drágállja az állami propagandát. – Ennyi plakátot kitenni ennyi pénzért, nagyjából egész Közép-Európát be lehetett volna fedni vele. Tehát erős a gyanúnk, hogy itt megint valami mutyiról van szó. Ezt nyilván erősíti az az érzésünk, sőt most már az a biztos információ, hogy Rogán Antal szomszédja erőteljesen megnyerte ezt a pályázatot, és ezzel megint több száz millió forint jutott fideszes haveroknak és ismerősöknek. Nincs ez rendjén” – mondta Gréczy Zsolt.

A hárommilliárdban a médiakampány is benne van.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »