150 korszerű busz forgalomba állítását ígéri 2023 tavaszára a BKK

Korszerű, környezetbarát autóbuszokkal újulhat meg a fővárosi járműpark 2023-ban annak köszönhetően, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közbeszerzési eljárásokat indított a közforgalmú buszjáratok üzemeltetésére.

A BKK-nak az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írták, hogy eredményes közbeszerzési eljárások esetén az új megállapodások a meglévő, de lejáró szerződéseket váltják ki.

Az új járművek a kor elvárásainak megfelelő szolgáltatásaikkal fokozhatják a Budapesten utazók komfortérzetét. Modern szóló és csuklós buszok állhatnak forgalomba 2023-ban – jegyezték meg.

A közbeszerzési eljárásokat a 2013-ban forgalomba állt 75 szóló és 75 csuklós busz 2023-ban lejáró szolgáltatási szerződéseinek pótlására indították.

Hírdetés

Az új szerződések a tervek szerint tíz évre szólnak, és további két évvel meghosszabbíthatók. Ezek – a korábbiakhoz hasonlóan – ugyancsak 150 új busz (75 szóló, valamint 75 csuklós) forgalomba állításával végzett szolgáltatást foglalnak magukban.

Az előreláthatólag 2023 tavaszán forgalomba álló új buszoknak köszönhetően javul a fővárosi közösségi közlekedés színvonala – írták. Elvárás a járművekkel szemben, hogy megfeleljenek a környezetvédelmi szempontoknak, emellett olyan tulajdonságokkal és felszereltséggel rendelkezzenek – tágas férőhely, légkondicionálás, akadálymentesség, fedélzeti kamerák, korszerű utastájékoztatási rendszer -, amelyek növelik az utasok komfortérzetét.

A BKK kiemelte, hogy a fővárosi járműflotta folyamatosan fejlődik.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »