150 ezer ember van a PSD-ALDE nagygyûlésén Bukarestben

Körülbelül 150.000-en vannak a bukaresti Victoria téren, a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) által szervezett nagygyűlésen, amellyel a “visszaélések ellen” kívánnak tiltakozni a kezdeményezők – tudósít az Agerpes. A résztvevők megtöltötték a Kiseleff és az Aviatorilor sugárutat is.

A nagygyűlés résztvevőinek többsége fehér blúzt visel, román és EU-s zászlókat lengetnek, és egy, a tér nagy részére kiterjedő óriástrikolórt is kibontottak. A kormánypalotát csendőrök, tűzoltóautók és SMURD-mentők veszik körül.

Hírdetés

A téren elhelyezett óriásképernyőkön ilyen feliratok olvashatók: “Megálljt a sztálini pereknek!”, “Run Codruţa, run!”, “Visszaéléseitek korlátozzák a szabadságunkat”.

Codrin Ştefănescu, a PSD főtitkárhelyettese érkezésekor hangosbemondón szólt az egybegyűltekhez: “Nem adjuk meg magunkat, elmegyünk a végsőkig. Egy millimétert sem hátrálunk, és visszaállítjuk a normalitást!” – mondta.

A megmozdulásra buszok százai és több különvonat is vitte a fővárosba a PSD és az ALDE támogatóit, a résztvevők késő délután kezdtek egy gyülekezni a helyszínen. 20 óra előtt néhány perccel megérkezett a térre Liviu Dragnea, a PSD elnöke, Viorica Dăncilă miniszterelnök, Gabriela Firea bukaresti főpolgármester, valamint Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Rovana Plumb miniszterek és több parlamenti képviselő is. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »