15 milliárdot oszthat szét Orbán Ráhel barátnője

15 milliárdot oszthat szét Orbán Ráhel barátnője

A hazai divat- és designipar egyike a megerősítésre érdemes, kiemelt ágazatoknak

– mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára azon a sajtótájékoztatón, ahol az ágazatot érintő vállalkozások számára jelentették be a támogatásokra szánt keretösszeget.

Hírdetés

Nem beszélt mellé az ITM államtitkár, mert az eredetileg meghatározott 10 milliárd helyett, 15 milliárd forint lesz a pályázható forrás keretösszege. Talán nem utolsó sorban azért, mert a program egyik kidolgozója az Orbán Ráhel barátnője, Bata-Jakab Zsófia által irányított, Magyar Divat & Design Ügynökség volt.

Az előminősítések első köre lezárult, de a pályázat iránt érdeklődő vállalkozások még jelentkezhetnek és január 16-án indulhat az előminősítés második köre. A kormány szándékai szerint meg kell erősíteni az ágazat kis- és középvállalkozásait, hogy megtarthassák munkavállalóikat és fel tudjanak készülni a kihívásokhoz való alkalmazkodásra. 

A tervek alapján egy divattal foglalkozó vállalkozás 5 és 150 millió forint közötti támogatást kaphat. Bata-Jakab Zsófia szerint azért, mert a koronavírus-járvány nagyon gyorsan éreztette a hatását a divatiparban.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »