15 mil­li­ó­ért ta­nít­ják a mig­rán­so­kat bi­cik­lizni

15 mil­li­ó­ért ta­nít­ják a mig­rán­so­kat bi­cik­lizni

Eddig már több mint 50 ezer eurót, vagyis több mint 15 mil­lió fo­rin­tot köl­tött az oszt­rák állam, hogy meg­ta­nítsa a mig­rán­so­kat bi­cik­lizni.

A kép illusztráció. / Forrás: index.hu

Bécs 2014-ben úgy döntött, hogy támogatni kell az országba érkező külföldiek biciklitudását. Az elmúlt három évben nagyon kevesen jelentkeztek a tanfolyamra, a költségek mégis az egekbe szöktek. A krone.at arról ír, hogy a több mint 15 millió forintot természetesen az adófizetők pénzéből fizette ki az osztrák főváros.

Az osztrák lap úgy tudja, hogy migráns nőknek szól elsősorban a kurzus, és egy ember körülbelül 100 ezer forintnak megfelelő euróba kerül. Az önkormányzat szerint azért szükséges a tanfolyam, mert ez is segíti a menedékkérők beilleszkedését az osztrák társadalomba. Egy ellenzéki párt feltette a kérdést, hogy a kurzuson miért nem vehetnek részt férfiak is. A válasz igen megdöbbentő:

“Oda járnak a migránsok nyaralni segélyből, ahonnan elmenekültek. A férfiak tudnak kerékpározni azokban az országokban, ahonnan a legtöbb menekült érkezik.”

Forrás: Ripost.hu

The post 15 mil­li­ó­ért ta­nít­ják a mig­rán­so­kat bi­cik­lizni appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »