15, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélték a késes rablókat

15, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélték a késes rablókat

15, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélték a késes rablókat

Két férfi késsel felfegyverkezve rabolt ki egy élelmiszerüzletet. A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség bíróság elé állította a vádlottakat, amely alapján a bíróság súlyos fegyházbüntetésre ítélte őket, első fokon, nem jogerősen.

Hírdetés

A vád szerint egy 65 és egy 25 éves férfi 2020. augusztus 25-én, az esti órákban bementek egy Budapest II. kerületi élelmiszerüzletbe azért, hogy rablással pénzhez jussanak. Mindketten elővettek egy-egy kést és megfenyegették az eladót, így szerezve meg 120 ezer forintot a pénztárból és egy, a pulton talált pénztárcából. A rablók, amikor egy vásárló belépett az üzletbe, elmenekültek.

A Budapesti II. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói példás gyorsasággal, két napon belül azonosították és elfogták a két támadót, amelyben szerepet játszott, hogy a két férfi tömegközlekedési eszközzel érkezett a helyszínre, és a villamoson nem takarták el az arcukat maszkkal.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a gyanúsítottakat szemben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt egy hónappal a cselekményt követően bíróság elé állította.

A bíróság a vádlottakat bűnösnek mondta ki vád szerint, a 65 éves férfit, mint erőszakos többszörös visszaesőt 15 év, társát 8 év fegyházbüntetésre ítélte és mindkettőjüket határozott időre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság az idősebb férfit kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az ítélet nem jogerős, azt az ügyészség tudomásul vette, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek.

A vádlottak letartóztatásban vannak.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »