15 éve a ünnepel együtt a magyarság a hun tudatú rokonnépeivel

15 éve a ünnepel együtt a magyarság a hun tudatú rokonnépeivel

2022-ben 15 éves évfordulót ünneplünk. 15 éve tartottuk meg az első Kurultajt, a kazakisztáni Saga településen. A 2007-es a Magyar Törzsi Gyűlés, ahol a régen elszakadt magyarok leltek ismét egymásra, mára az egyik legnagyobb hagyományőrző ünnepé nőtte ki magát, melyen az összes hun tudatú, türk – turáni testvér nép képviselteti magát. A páratlan évben megrendezett Ősök Napja ünnepeink pedig, a Kárpát-medencében élő elszakított nemzetrészeink lélekmelengető találkozója. Az idei évben Bugacon, augusztus 12-14. között ünnepeljük együtt a turáni rokonnépeinkkel  a közös ősi múltunkat. 

Az első modernkori, magyar részvétellel megtartott Kurultaj 2007. évben került megrendezésre Kazakisztánban, Saga településen. Ezen az ünnepségen a kazakisztáni Madjar törzs ünnepelte meg a máig meglévő törzsi létét és rokonságát a magyar néppel. A rokonságot Bíró András Zsolt antropológus 2006-os genetikai expedíciója és a magyar antropológus valamint tudományos munkatársai (BIOSZI genetikusai) által elvégzett kutatómunkák eredményei támasztották alá. (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19170200).

Az első Kurultajon több ezer helyi kazak valamint a Kárpát medencei magyarok küldöttei vettek részt Bíró András Zsolt vezetésével. A rendezvény hatalmas sikerrel és a kazak médiák nagy érdeklődésével zárult. A törzsi gyűlés végén a vezetők megállapodtak, hogy a következő évben Magyarországon tartanak Kurultajt, ahova a Madjar törzs képviselői is ellátogatnak.

A 2008-as első magyarországi Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés hatalmas érdeklődés közepette zajlott le, és az életfánál megesküdtek a szervezők, hogy mostantól kezdve kétévente Kurultajt- Törzsi Gyűlést tartanak.

Hírdetés

Az eskühöz híven 2010-től Bugacon minden páros évben találkoznak a hun és türk tudatú, íjfeszítő múltú népek. Majd ehhez társult 2011-től, a páratlan években rendezett, a Kárpát-medencei magyarságot előtérbe állító Ősök Napja ünnep. Mára az Ősök Napjára is számtalan küldöttség érkezik a rokon népeinkből, együtt ünnepelve az ősi pusztai hagyományainkat. Az idei évben ismét egymásra találnak az ősi turáni  rokonnépek  Bugacon, a Nagy Kurultajon – a Magyar Törzsi Gyűlésen!

Találkozzunk idén,  2022. augusztus 12-14. között Bugacon, hogy a dicső múltunkat tovább élesztve egy fényesebb jövőképet tudjunk felmutatni az eljövendő szebb magyar világnak!

 

 


Forrás:kurultaj.hu
Tovább a cikkre »