14 éves migráns gyújtott fel egy templomot Olaszországban

14 éves migráns gyújtott fel egy templomot Olaszországban

Felgyújtottak egy templomot Olaszországban. Az elkövető egy olasz katolikus portál szerint egy marokkói származású kamasz volt.

Szombaton 11 óra magasságában riadt emberek özönlöttek az utcára a francia határhoz közeli Savigliano városka katolikus templomából. Az épület felgyulladt, ám teljesen nem égett ki, a tűzoltók még idejében megfékezték a lángokat.

 A hatóságok kezdetben – információhiány, vagy felső utasítás okán, nem tudni – “balesetről” beszéltek. Ám a gyújtogatásnak akadt egy szemtanúja, aki egy “14 év körüli arab kinézetű fiatalt” látott az egyik oldalkápolnában a gyertyákkal babrálni. Ezt a verziót aztán a templommal szembeni bolt biztonsági kameráinak felvételei is alátámasztották.

Azóta már azonosították a gyújtogatót, aki egy

mindössze 14 esztendős marokkói fiú.

Az elvetemült kamasz nem csak a templomot akarta lángba borítani, de a minden bizonnyal bent levő embereket is meg akarta ölni, hiszen

a kaput rájuk zárta.

A hívők életét csak  nyílászárók gyengesége és a tűzoltók gyorsasága mentette meg.

Az incidenst a hatóságok és a média igyekeztek nem nagy dobra verni. A La stampa másnap már írt a gyújtogatásról, ám azóta lényegében egyetlen országos portál sem vette át a hírt.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »