14 biztosítót akart átverni

MTI nyomán

Pedig tudhatta volna, egy biztosító eszén nehéz túljárni, ha ügyeskedésről, apró betűs mellékletekről és kivételek kereséséről van szó.  Így Nemcsak a lábait vesztette el az öncsonkító férfi, most még vádat is emeltek ellene. 

Vádemelést javasol a rendőrség egy nyírkátai férfi ellen, aki a vonat alá feküdt, hogy biztosítási csalással egymilliárd forintot szerezzen meg – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerda reggel az internetes oldalán. 
 
A nyomozás adatai szerint a férfi 2013 novembere és 2014 februárja között azzal a szándékkal kötött 14 biztosítótársaságnál balesetbiztosításokat, hogy később önmagának szándékosan súlyos sérülést okozzon és ezáltal pénzhez jusson.
    
A nyírcsászári vasútállomáson 2014. július 30-án szándékosan bemászott egy mozgó vonatszerelvény utolsó vagonjának utolsó tengelye elé, amely átment a lábán, ennek következtében a férfi mindkét lába annyira megsérült, hogy miután mentőhelikopterrel kórházba vitték, azokat amputálni kellett.
    
A nyírkátai férfi megpróbálta a biztosítótársaságokat tévedésbe ejteni, hogy hozzájusson a majdnem egymilliárd forintos biztosítási összegekhez.
    
A rendőrség befejezte a nyomozást és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »