1300 személyt tartóztattak le Oroszországban a mobilizációellenes tüntetéseken

1300 személyt tartóztattak le Oroszországban a mobilizációellenes tüntetéseken

Oroszország mintegy tucatnyi városában hozzávetőlegesen 1300 személyt tartóztattak le az egyes mobilizációellenes tüntetéseken, jelentette az OVD-Info nevű orosz jogi csoport, mely monitorozza ezeket a történéseket.

A legtöbbet, 59 személyt Szibériában, Novoszibirszk városában zajlott tüntetésen vittek el a rendőrök. Ezen kívül Moszkvában, Szentpéterváron és más helyszíneken is felléptek a karhatalmi erők.

Oroszországból továbbra is sokan próbálnak elmenekülni a behívó elől. A Grúziával határos fő átkelőhelyen orosz oldalon 30 kilométeres kocsisor alakult ki, írta a BBC.

Hírdetés

A közösségi oldalakon található képek szerint hosszú sorok láthatók a határállomásokon, a Google-ban pedig a „hogyan hagyjuk el Oroszországot” szókapcsolat keresése az egekbe szökött.

Az orosz elnök szeptember 21-én részleges mozgósítást rendelt el, ami azt jelenti, hogy mintegy 300 000 katonai tartalékost – de nem sorkatonát – soroznak be, hogy megerősítsék a közelmúltban az ukrajnai frontokon vereségeket szenvedett orosz erőket.

SITA/Körkép.sk

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »