1,3 milliárd embernek kellene otthon maradnia Indiában – a kormányfő kijárási tilalmat rendelt el

1,3 milliárd embernek kellene otthon maradnia Indiában – a kormányfő kijárási tilalmat rendelt el

Három hetes kijárási tilalmat rendelt el Norendra Modi indiai miniszterelnök országa minden polgárára nézve. Eszerint a világ második legnépesebb országában 1,3 milliárd embernek kell otthon, a négy fal között maradnia a koronavírus-járvány miatt.

Egyelőre nem tisztázott, hogy a kijárási tilalom keretében az emberek hogyan szerezzék be az alapvető élelmiszereket és fogyasztási cikkeket.

Az egészségügyi szakemberek szerint Indiában május közepéig akár egymillió ember is emgfertőződhet COVID-19-cel. A közegészségügyi veszély miatt az indiai kormány már a múlt héten lezárta a légiforgalmat, bezáratta az üzemeket, az iskolákat, hétfőn pedig leállt a vasúti forgalom is.

Hírdetés

Modi nyilatkozatában kijelentette, hogy a koronavírussal szembeni harc egyetlen hatékony módja, ha senki sem hagyja el az otthonát.

Indiában jelenleg 482 megerősített esetről tudnak, a halálos áldozatok száma 9. Az államvezetés leginkább attól tart, hogy a koronavírus felüti a fejét a szegényebb régiókban, ahol a betegellátás a kapacitáshiány és a színvonalbeli problémák miatt akár össze is omolhat.

CTK


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »