13 �ves "fi�k" raboltak Kazincbarcik�n

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást négy 13 éves helyi "fiúval" szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2022. augusztus 9-én a délutáni órákban a kazincbarcikai Egressy Béni úton sétáltak. Ennek során találkoztak egy 14 éves ismerősükkel, aki egy padon ült, mellette volt letámasztva a rollerje, amelyet az egyik "fiú" magához vett és eltolt, míg társa a sértett táskájából kilógó pénztárcából vett ki 3000 forintot. A sértett ezt nem hagyta szó nélkül és visszakövetelte az értékeit, de ekkor a gyanúsítottak bántalmazták, majd zsákmányukkal elmenekültek.

Hírdetés

A kirabolt fiú ekkor a 112 segélyhívó számon azonnal értesítette a rendőröket, akik néhány percen belül a helyszínre értek, majd rövid időn belül felkutatták az elkövetőket, akiket a rendőrkapitányságra előállítottak.

Időközben az is kiderült, hogy a bűncselekmény elkövetése után a gyanúsítottak egy ismerősüknek adták oda a rollert, hogy vigye el a sértett édesapjának, ami meg is történt, míg az elvett pénzt az egyik boltban azonnal el is költötték, írja a rendőrség honlapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »