120 menekült otthonát akarták felrobbantani

120 menekült otthonát akarták felrobbantani

Négy embert tartóztattak le Kansasben egy nyolc hónapos titkosszolgálati akció végén. A négy férfi egy 120 szomáliai menekültnek otthont adó épület felrobbantását tervezte. „Belső terrorizmus” vádjával állnak bíróság elé.

Szomáliai bevándorlókat akart felrobbantani az a három férfi, akit pénteken fogtak el az Egyesült Államokban, a kansasi Garden Cityben.

„A vádak az FBI által folytatott, nyolc hónapos nyomozás alapján álltak fel. A nyomozók a gyűlölet és az erőszak rejtett kultúrájába kaptak bepillantást” – mondta Kansas államügyésze, Tom Beall.

Patrick Stein, Curtis Allen és Gavin Wright egyes értesülések szerint kereszteslovagoknak, mások szerint pedig kansasi véderőnek nevezték magukat. A három férfi egy olyan lakóépület-együttest akart felrobbantani, amelyben 120 szomáliai bevándorló él. A komplexumhoz mecset is tartozik.

„Fegyvereket halmoztak fel, lőszert és robbanóanyagot, még egy állásfoglalást is készítettek, amelyet a robbantások után hoztak volna nyilvánosságra” – tette hozzá Tom Beall.

A robbantást az elnökválasztás másnapjára, vagyis november 9-re tervezték. A három férfi belső terrorizmus vádjával áll bíróság elé.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »