120 diák vesz részt az idei Fiatalok parlamentje programban

120 diák vesz részt az idei Fiatalok parlamentje programban

Megkezdődött a Fiatalok parlamentje program tizedik kiadása. A rendezvény célja, hogy a tanulók és egyetemi hallgatók megértsék a parlament, valamint a demokratikus állam más intézményeinek szerepét.

A Fiatalok parlamentje ünnepélyes megnyitóján Cristian Pârvulescu, a Pro Demokrácia Egyesület tiszteletbeli elnöke elmondta, a program segít a politika iránt érdeklődő fiataloknak betekintést nyerni a törvényhozó testület jelentőségébe, a közérdek konszenzusos érvényesítésébe, többség és kisebbség kölcsönhatásába.

A Pro Demokrácia Egyesület és a romániai Hanns Seidel Alapítvány október 19-e és 21-e között immár tizedik alkalommal szervezi meg a Fiatalok parlamentjét. A programban 120 diák vesz részt. A három nap során a fiatalok törvénytervezetekről fognak vitázni a való román parlament működési elveinek megfelelően.

A programra pályázó fiatalokat általuk írt esszék alapján választották ki. Az esszékben a jelentkezőknek fel kellett vázolniuk a közösségüket érintő problémákat, és megoldásokat kellett javasolniuk azokra.(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »