12 éves­nek ha­zud­ták az iraki agresszív sza­kál­las drogkereskedő fel­nőtt idegen betolakodót

A szü­lei azt ál­lí­tot­ták egy 19 éves betolakodóról 2016-ban, hogy 2004 de­cem­ber el­se­jén szü­le­tett, vagyis 12 éves. Az erős arc­szőr­zet­tel ren­del­kező fi­a­tal ál­ta­lá­nos is­ko­lába is járt, ahol dro­got árult, és rend­sze­re­sen verte tár­sait. Erről az egészen hihetetlen történetről a Frankfurter Allgemeine Zeitung számolt be.

Mint írják, a 12 évesnek mondott fiúnak szakálla volt, gyakran öltönyt viselt, és szinte mindig parfümillata volt. Az iskolában állítólag mindenki tudta, hogy a fiatal bevándorló nem 12 éves, de a hivatalos okmányaiban ez szerepelt, mivel szülei a menekültügyi eljárás során 2004-et adtak meg születési évként.

Abbas R. először 2016 Mikulás napján ment a szóban forgó berlini iskolába, ami már zsinórban a hatodik állomás volt számára.

Arra a kérdésre, hogy miért vált ilyen sűrűn iskolát, azt válaszolta, hogy sokszor költöznek. A fiatal bevándorló állítólag már az első nap kiszökött a tanteremből. Jellemét agresszívnek és manipulatívnak írták le, sokszor jött azzal, hogy az Irakban található moszuli iskoláját bombatámadás érte, ami miatt komoly traumát szennvedett. Az iskolát egyébként szinte csak arra használta, hogy drogot árulhasson. Mindez addig folyt így, amíg Abbas kórházba nem került, egy iskolai tömegverekedés során ugyanis maga is megsérült.

Hírdetés

A rendőrség jól ismerte az iraki bevándorlót, több mint száz szabálysértés, bűncselekmény állt a neve mellett. Ezek között a testi sértéstől elkezdve a droggal való kereskedelemig minden megtalálható volt. A rendőrök is gyakran kérdezték a tanárokat, hogy vajon valóban 12 éves-e a fiú. A válasz természetesen “nem” volt, de a helyes választ senki sem tudta. Persze a kórházban el lehetett volna végezni a kormeghatározó vizsgálatot, az ifjúságvédelem azonban nem volt túl segítőkész.

Abbas többet nem tette be a lábát abba a berlini iskolába, helyette egy steakhouse-ban kezdett szakmai gyakorlatot. 2017 májusában újabb fordulat állt be az ügyben, a fiút és édesapját is őrizetbe vették a hatóságok.

A gyanú szerint ugyanis az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tagjai voltak. Ekkor már megvizsgálták Abbas korát, legalább 19 éves volt.

A német lap szerint ez az eset is jól mutatja, hogy a német menekültügyi eljárásban komoly problémák voltak és vannak. Ehhez a történethez lehetne szorosan kapcsolni az az esetet is, amikor egy kíséret nélkül érkező behatoló 17 évesnek vallotta magát. Majd miután különös kegyetlenséggel meggyilkolt egy német orvostanhallgató lányt, a tárgyalások során kiderült Hussein K.-ról, hogy legalább tíz évvel idősebb annál, mint amit állított.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »