11 millió bevándorlónak adna állampolgárságot

11 millió bevándorlónak adna állampolgárságot

Állampolgárságot adna az Egyesült Államokban élő 11 millió bevándorlónak Bernie Sanders. A demokraták elnökjelölt-aspiránsa a mexikói határon úgy fogalmazott: nem elválasztani, hanem egyesíteni kell a családokat.

Sanders ezzel szembeszállt a konzervatív elnökjelölt-aspiráns, Donald Trump programjával, aki kitoloncolná az illegális külföldi munkásokat, és falat építene a határon. A demokrata politikus egyúttal bírálta a másik demokrata aspiránst, Hillary Clintont is. „Nagy véleménykülönbségek vannak köztem és Clinton között. Az egyik például az, hogy hogyan gyűjtsük össze a kampánypénzt. Nagyon büszkén mondhatom önöknek, hogy én vagyok az egyetlen jelölt, akinek nincs szuper kampányfinanszírozó gépezete. Én nem akarok pénzt kapni a Wall Streettől vagy Amerika nagyvállalataitól, én nem őket képviselem, hanem a dolgozó családokat” – tette hozzá Bernie Sanders.                  

Eközben Hillary Clinton Donald Trumpot osztotta ki egy floridai kampányrendezvényen. „Egy olyan ember akar az Egyesült Államok elnöke lenni, aki több fegyverről, több gyűlöletről, több megosztásról, sőt több nukleáris fegyverről beszél, miközben az országunkban már most is terjed a fegyveres erőszak járványa” – hangsúlyozta a demokrata elnökjelölt-aspiráns.

A republikánusoknál Donald Trump, a demokratáknál pedig továbbra is Hillary Clinton áll nyerésre az elnökjelölt-aspiránsok csatájában.

A Clinton-család pénzügyeiről, és az elnökjelölt-aspiránsok kampányának finanszírozásáról ma este fél 8-kor a Hírvilágban láthatnak részletes összeállítást.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »