11 hajmeresztő gyermekgondozási eszköz a 20. század elejéről

11 hajmeresztő gyermekgondozási eszköz a 20. század elejéről

Feltalálók és mérnökök a 20. század elején számos olyan találmánnyal álltak elő, amelyek a gyermekgondozást voltak hivatottak megkönnyíteni. A megoldások többsége kevésbé kreatív, mint amennyire ijesztő. Szerencsére többségük nem állta ki az idő próbáját.

1916 májusában, a nagyvárosok túlzsúfoltságára kifundált megoldásként bukkant fel ez a bizarr megoldás: a lakás egyik ablakából a kültérbe „lógó”, vasból készült szerkezet elvileg több mint 200 kilót elbírt. A rajta lévő rácsozat megakadályozta, hogy a baba elszökjön, a háló pedig távol tartotta a bogarakat az erkélykétől, amelyben, mint látható, egy egész babakocsi is elfért.  

Önjáró bölcső

Sheldon D. Vanderburgh amerikai feltaláló újszülött gyermeke számára fejlesztette ki 1917 szeptemberében a fenti, az óramutató járásával megegyező irányú motorral felszerelt függőágyat, miután elege lett abból, hogy egy folyamatosan síró babával nem tudott mit kezdeni. A szerkezet kellemesen elringatta a csecsemőt, anélkül, hogy a szülőknek maguknak közbe kellett volna avatkozniuk. 

Magazin


Forrás:mult-kor.hu
Tovább a cikkre »