100 millió dollárt kínál Elon Musk ha tiszta levegőt készít valaki

100 millió dollárt kínál Elon Musk ha tiszta levegőt készít valaki

Féláron a napelemes rendszerek! Kérjen itt ingyenes ajánlatot. 1 perc alatt megkapja. (x)

A tetemes ígérvény konkrét részleteiről a közeljövőben tesz közzé információkat, ám azt máris leszögezte, kizárólag az nyerheti meg ezt a versengést, aki minden szempontból a legmegfelelőbb technológiát dolgozza ki és teszi mielőbb kivitelezhetővé a napi gyakorlatban. A cégvezér, akit gyakran vádolnak azzal, hogy hatalmas vagyonából alig-alig adományoz közügyekre, nem kellő mértékben támogatja az emberiség sorsát, jövőjét befolyásoló kezdeményezéseket, ezúttal rácáfolt a bírálatokra, írta a businessinsider.com.

A SpaceX és a Tesla dollármilliárdos tulajdonosa, jóllehet 2012-ben kézjegyével látta el azt a Warren Buffett és Bill Gates által megfogalmazott dokumentumot, melyben mindhárman kinyilvánítják, hogy javadalmuknak legalább a felét még az életükben jótékony célokra használják fel, Musk mégis 2020 szeptemberéig nettó keresményének kevesebb mint 1 százalékát fordította csupán adakozásra.

Hírdetés

Száz millió dollárt tett ki ez az összeg. Ebből a pénzből mérnöki és tudományos projektek finanszírozását segítette, valamint mecénási szerepet vállalt az űrkutatás fejlesztésében és a megújuló energia kutatásban. Elon Musk felajánlásával most olyan világméretű célt támogat, amely meghatározó jelentőséggel bírhat a klímaváltozás elleni küzdelemben.

Fontos megjegyezni, hogy egy 2020 novemberi Scientific Reports felmérés és vizsgálat alapján, minden esztendőben legalább 33 gigatonna szén-dioxidot kellene kivonni az atmoszférából. Ez csaknem akkora mennyiség, mint a földkerekségre vonatkozó fosszilis-üzemanyag iparág összes szén-dioxid-kibocsátása volt 2018-ban. Harminchat gigatonnáról van szó.

Az adat kétségtelenül bizonyítja, a megoldás nem odázható el. Tény, hogy megannyi a megválaszolatlan kérdés a szén-dioxid kivonási technológiát illetően, de működésének kutatása a kormányok és a vállalatok közös gazdasági és humanitárius felelőssége. Ehhez a felelősség vállaláshoz csatlakozott küldetéses tevékenységével a Tesla vezér.


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »