100 év – 100 kihívás a Miskolci Egyházmegye alapításának centenáriuma alkalmából

100 év –  100 kihívás a Miskolci Egyházmegye alapításának centenáriuma alkalmából

A Miskolci Egyházmegye alapításának centenáriumi évfordulóját előkészítő rendezvénysorozatának ezúttal főként gyerekeket megszólító eseménye zajlott Kazincbarcikán a Don Bosco nevét viselő sportközpontban, a pünkösd előtti szombaton, május 27-én.

A Miskolci Egyházmegye minden egyházközsége számára nyitott volt a lehetőség, hogy részt vegyenek egy gyermekek számára szervezett, igazi 21. századi akadályversenyen. Az eseményre Orosz Atanáz megyéspüspök is ellátogatott.

A majd 200 fős gyermeksereg menetlevéllel a kézben próbálgathatta erejét és ügyességét a játékos állomáshelyeken, kisebb-nagyobb sikerrel. Minden teljesített és leküzdött akadály pontot ért, majd a nap végén sorsolás útján kaptak jutalmat a szerencsések.

Hírdetés

A játékkal töltött napnak része volt egy rekesztorony építése, de a gyerekeknek módjuk nyílt kipróbálni az airtrack-ot, léghokit, rodeót, gokartozást de volt billiárd, foci, csúszdás ugráló, bowling, lézerharc, pingpong, arcfestés, csocsó, kézműves foglalkozás, népi játszóház, trambulin, just dance, zenés műsor, filmvetítés, sőt pizza party is.

Janka Gábor, esperes-parókus eredeti beszámolója IDE kattintva olvasható, a képgaléria pedig ITT érhető el.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »