10 megoldás narancsbőr ellen, ami tényleg segít

10 megoldás narancsbőr ellen, ami tényleg segít

A narancsbőr a nők egyik legnagyobb ellensége, ráadásul sajnos sok esetben nem csak az étkezés vagy mozgás hiánya váltja ki, hanem genetikailag is öröklődik. Már az is nagy kitartást igényel, hogy egy kicsit halványíts rajta, és sok esetben ez hónapokig is tarthat. Viszont nem lehetetlen! Épp ezért érdemes tudnod az alábbi 10 módszerről, amelyek hatékonyak a narancsbőrrel szemben.

Hiába nem eszel sokat, akkor is okozhat narancsbőrt az étkezésed minősége. Ha ugyanis sok finomított szénhidrátot fogyasztasz (ez található meg a fehér kenyérben, édességekben, cukros italokban), akkor plusz kalóriát juttatsz be a szervezetedbe – írja a bien.hu.

A gond, hogy a fel nem használt cukrot a bőröd alatt zsírként raktározza el a tested, ami felhalmozódik a kötőszövetekben, és ezek a bőrfelszín felé türemkednek ki. Így jelennek meg a kis dudorok a combodon. Mostantól próbálj meg több rostot, teljes kiőrlésű ételt, gyümölcsöt és zöldséget enni, mert ezeket nem fogja zsírként eltárolni a tested.

Nem kell túlzásokba esni, kemény edzéseket végezni, de igenis elengedhetetlen a mozgás, ha szeretnél simább lábakat. Önmagában a mozgás nem fogja eltüntetni a narancsbőrödet, az étkezéssel muszáj kombinálni, de ha súlyzós edzéseket végzel, időnként a kardióval kombinálva, az izmaidat is erősíted.

Ezek a kitüremkedő zsírszövet alatt erősödni fognak, és segítenek, hogy simábbnak tűnjön a lábad. Sosem késő belekezdeni, hiszen már rövidebb idő alatt is meglátszik az eredménye!

Mostantól minden nap, akár az ágyban fekve, szakíts időt egy párperces masszázsra. Ezt csinálhatod kézzel is, de a legjobb, ha beszerzel hozzá egy masszírozót, hogy még alaposabb legyen a használata! Ilyenkor ugyanis a stimulálás hatására beindítod a vérkeringést a narancsbőrös területeken, ami segít megszabadulni a felesleges folyadékoktól.

Ennek köszönhetően a kis dudorok még kevésbé lesznek érzékelhetőek. Az is jó ötlet, ha hideg-meleg vizes váltózuhanyt csinálsz magadnak a kádban: először néhány másodpercig zuhanyoztasd meleg vízzel az érintett testrészedet, majd válts át hidegre, ugyanezt pedig ismételd egy percen át. Nem a legkellemesebb érzés, de nagyon hatékony a vérkeringés miatt!

A legegyszerűbb, és egyben az egyik legjobb módszer a narancsbőr halványítására a vízfogyasztás! Ha ugyanis dehidratált vagy, mert nem iszol eleget, vagy túl sok egészségtelen italt fogyasztasz, a narancsbőr rövid időn belül még láthatóbbá válik.

Ilyenkor a bőröd vékonyodik, és ezáltal a dudorok is lényegesen láthatóbbá válnak. Lehetőleg a másfél-két liter vizet minden nap fogyaszd el, és nem csak a narancsbőröd lesz kevésbé észlelhető, de a bőröd is sokkal szebbé válik az arcodon és egyéb testrészeken is!

Hírdetés

A bőrradír is hatékony módszer, hogy a nem kívánt cellulitiszt eltüntesd. A legjobb megoldás pedig az, ha kávés bőrradírt veszel, ugyanis a koffein bizonyítottan képes simítani a bőrödön, ezáltal pedig a narancsbőr is kevésbé marad látható.

Azonban arra figyelj, hogy ne használd minden nap; lehetőleg hetente egyszer keríts rá sort például zuhanyozás közben, és alaposan masszírozd át vele a narancsbőrös felületet. Ez hasonló hatást ér el, mint a masszázs, ezért a vérkeringésedre is pozitív következménnyel lesz.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy a narancsbőr elleni krémekkel mi a helyzet. A jó hír, hogy a megfelelő termékek pozitív változást eredményezhetnek, ezért igenis megéri beruházni egy hatékony krémre.

Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy önmagában a krémhasználat nem elég, hiszen a narancsbőrrel nehéz felvenni a harcot, és egyszerre több módszert (például edzés, vízivás, helyes étkezés) is alkalmaznod kell a halványítás érdekében. A krémek hidratálják a bőrödet, ráadásul kifejtik a zsírsejtek elleni hatásukat is: erre jó választás a koffeinnel, retinol kivonattal, tengeri alga kivonattal dúsított krém!7

Ha azt szeretnéd, hogy ne legyen túlságosan szembetűnő a narancsbőr, akár el is fedheted egy kis trükkel. Az önbarnítók használata ugyanis segít, hogy ne legyen annyira feltűnő a sok kis dudor a combodon, hiszen ezek sokkal jobban látszanak, ha például világos a bőröd.

A nyári szezonban (persze csakis naptej használatával) érdemes időnként napoznod, ha az önbarnító nem a kedvenc módszered, de ma már utóbbival is hamar lehet mesésen barna bőrt varázsolni magadnak!

A vitaminok is szerepet játszanak a narancsbőr eltüntetésében. Ha nincs elég C-vitamin a szervezetedben, azt a bőröd is megérzi a minőségén. Ez ugyanis segíti a bőrödnek a kollagén termelést, ami elengedhetetlen a fitt, rugalmas bőr kialakításában, és nem lehet elég korában elkezdeni erre odafigyelni.

Ha mostanában a vitaminok nem kaptak elegendő szerepet az életedben, érdemes lehet egy kúrába fognod, vagy akár az étrendedbe gyakrabban becsempészni gyümölcsökkel és zöldségekkel. A feszes bőr segít, hogy a narancsbőr kevésbé legyen észlelhető!

A vízfogyasztás mellett a teákra is jó ötlet figyelmet fordítani. Pláne a zöld teára! Ez a fogyókúrázók egyik nagy kedvence, hiszen segít megszabadulni a toxinoktól, és beindítja a fogyást is.

Márpedig sok esetben a narancsbőr némi túlsúllyal is társul (persze nem mindig, hiszen a vékony nőkön is ugyanúgy jelen lehet), ezért a fogyás is segíthet eltüntetni a dudorokat. Elsősorban viszont a méregtelenítésre kell fókuszálnod, ezért javasolják, hogy napközben igyál egy-két csésze zöld teát!

Túl a masszírozó gépeken, van még egy nagyon hatékony megoldás, ami meglepően pozitívnak bizonyult a narancsbőr elleni harcban. Ez nem más, mint a száraz kefe! Hasonló elven működik, mint a masszírozás: használatával stimulálod a vérkeringésedet a zsírsejteknél is, megszabadít az elhalt hámsejtektől, és a narancsbőr elleni krémet gyorsabban beissza a bőröd, ha felkenés után a kefével végigmész rajta.

Azt javasolják, a legjobb megoldás érdekében napi egyszer mindenképpen használd!


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »