10 éve történt a dunaszerdahelyi szurkolóverés (képek, videók)

10 éve történt a dunaszerdahelyi szurkolóverés (képek, videók)

Az alábbiakban újraközöljük a 9. évfordulón megjelent cikkünket.

A 2008/09-es idény 14. fordulójában a pozsonyi Slovan látogatott el Dunaszerdahelyre. A két rivális rangadóját rég nem látott érdeklődés övezte, a lelátók zsúfolásig megteltek, igazi futball-láz uralkodott a városban.

A találkozó jó hangulatban zajlott, egészen addig, amíg a vendégszurkolók nem kezdtek füstbombákat és petárdákat dobálni a játéktérre és a rendőrökre. Büntetlenül. Majd a mérkőzés 17. percében a rohamrendőrség – máig nem bizonyított kődobálásra hivatkozva – váratlanul rohamot indított az egyik hazai szektor ellen.

Hírdetés

A szurkolóverés hivatalos mérlege több mint 50 sérült, közülük egy, Lengyel Krisztián, maradandó károsodást szenvedett. Az akkor 18 esztendős szurkolót mentőhelikopterrel szállítottak el Pozsonyba. A több ezer DAC-szurkoló pedig, bár testben nem, de lélekben ugyanolyan sebbel távozott a stadionból. Egy sebbel, mely nem forr be soha.

A botrányos eset hatalmas felháborodást váltott ki Magyarországon is, rengetegen elítélték az indokolatlan rendőrterrort, az akkori Gyurcsány-kormány is magyarázatot követelt.

fcdac.sk/Körkép.sk
borító: fcdac.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »