�gy t�nik, Elon Musk m�gis megveszi a Twittert

Elon Musk mégis megvásárolja a Twittert azon a 44 milliárd dolláros vételáron, amelyben eredetileg, még hónapokkal ezelőtt megállapodtak.

Musk és a vállalat az utóbbi hónapban azért vívott jogi csatát, mert kiderült, hogy a Twitter félrevezető adatokat közölt a valós felhasználóinak a számáról. A milliárdos emiatt úgy látta, hogy a 44 milliárdos ár mégsem reális, és el akart állni az üzlettől.

Most a Reutersnek két, az ügyre rálátó nyilatkozó forrás nyilatkozott arról, hogy a milliárdos meggondolta magát, és inkább megvásárolja a Twittert.

Hasonlóképp értesült a Bloomberg hírügynökség is, akik azt is közölték, hogy Musk egy levélben tett újabb ajánlatot a Twitternek.

Hírdetés

A hírre azóta már a tőzsde is reagált: a Twitter-részvények ára rövid idő alatt 12,7 százalékkal nőtt, miközben a Tesla-részvényeké is emelkedett 1 százalékkal.

A Reuters szerint a Wedbush nevű vállalat befektetési elemzője, Dan Ives úgy kommentálta a döntést: vélhetően Elon Musk is felismerte azt, hogy nem tudná megnyerni a Twitter elleni pert, és most már mindenképp ki kellene fizetnie a 44 milliárd dolláros vételárat.

Ha Musk tényleg megvásárolja a Twittert, akkor az komoly változásokat hozhat a cég üzletpolitikájában is. A milliárdos többek közt azt is megígérte korábban, hogy ha megvásárolja a Twittert, akkor visszaadja Trumpnak a fiókját.

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »