Zuschlag és Berki is az adósok szégyenlistáján

Más ismert személyek is szerepelnek a NAV nagy adósainak listáján.

Nyilvánosságra hozta az alábbi címmel rendelkező listát (pdf) a Nemzeti Adó- és Vámhivatal: „Az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek (és egyéni vállalkozók) 2016.06.30-i állapot.”

A listán összesen 3049-en szerepelnek, köztük külföldiek (rengeteg kínai), zenészek, celebek, politikusok, orvosok, ügyvédek és egyéb ismert személyek is akadnak. Sokkal tartozik például Faludy György író-költő-műfordító felesége, Faludy Fanny (a NAV-nál Faludy-Kovács Katalin Fatime).

A sportot sem kíméli az adósság: Gellén András, a DVSC Kézilabda Kft. volt tulajdonosa is felkerült a listára. Ugyanitt szerepel Bolla László, a székesfehérvári Főnix Futball Kft. ügyvezetője is, aki a Főnix Gold FC egyik alapítója is egyben.

Az egykori szocialista politikus, Zuschlag János adóssága nem apadt a börtönévek alatt – legalábbis erre enged következtetni, hogy még mindig az adósok szégyenlistáján van. Stadler József és Hunvald György sincs már rajta – ám utóbbi felesége, Hunvald Györgyné még igen.

A celebek közül a Gáspár család örülhet: Győző és Beáta sincs már a listán, Berki Krisztián (nem a tornász) azonban még igen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »