Zuglói hátország a PM-eseknek

Zuglói hátország a PM-eseknek

A PM pártalapítványának két kurátorát is alkalmazza a Karácsony Gergely vezette zuglói önkormányzat, a posztokat információink szerint az ő kedvükért hozták létre. Karácsony egyébként az átlagoshoz képest kétszer nagyobb polgármesteri kabinetet tart fent.

Ha már nem megy jól a pártnak, legalább menjen jól a tagoknak, szimpatizánsoknak – ez motiválhatja az egy-két százalékos támogatottságú PM-et, a Karácsony Gergely vezette zuglói önkormányzat gyakorlata alapján. A Magyar Idők megtudta: a PM pártalapítványának, a Megújuló Magyarországért Alapítványnak két kurátorát, Kéri Andrást és Temesvári Szilviát is alkalmazza a kerület. Kéri a belső üzemeltetésen osztályvezetői, Temesvári a polgármesteri kabinetben pedig csoportvezetői posztot tölt be; információink szerint a beosztásokat az ő foglalkoztatásuk érdekében hozták létre.

A PM társelnöki tisztét is betöltő Karácsony nem vádolható azzal, hogy ne gondoskodna az övéiről, hiszen húszfős, az átlagos gyakorlathoz képest kétszer nagyobb polgármesteri kabinetet tart fent. A kabinetnek két fideszes – az egyik alpolgármesteri minőségben – és nyolc szocialista tagja van, a többiek viszont egyéb megbízottak. Karácsony három főtanácsadót is alkalmaz: Szokolay Örs városfejlesztői, Rácz Mónika gazdasági és Sinkovits Péter, a sportügyekért felelős főtanácsadó alpolgármesteri szintű, csaknem hatszázezer forint körüli juttatásban részesül. A polgármesteri kabinetet pedig Németh Zsolt, a Népszava főszerkesztőjének, Németh Péternek a fia vezeti hasonló díjazásért. Összehasonlításként: a területileg legnagyobb önkormányzat, az óbudai kabinetjében kilencen, míg a lélekszámban legnagyobb önkormányzat, az újbudai kabinetjében tizenketten dolgoznak.

Emlékezetes: polgármesterré választása után Karácsony azzal került a figyelem középpontjába, hogy az új képviselő-testület alakuló ülésén a többi budapesti kerülethez képest a legmagasabb tiszteletdíjakról született döntés. Volt olyan MSZP-s képviselő, akinek félmillió forint fölötti tiszteletdíjat szavazott meg a baloldali többségű zuglói képviselő-testület. Karácsony ezt azzal magyarázta, hogy ha a képviselők többet keresnek, kevesebbet lopnak, és csökken a korrupció. „Nem helyes elvárni azt, hogy mondjuk egy olyan bizottság tagjai, akik adott esetben több száz millió forintos közbeszerzésről döntenek, ők, mondjuk, nettó harmincezer forintért végezzék ezt a munkát. Innentől kezdve zéró tolerancia van a korrupcióval kapcsolatosan, mindenki joggal várhatja el a képviselőktől, hogy csak a közéletnek megfelelően politizáljanak, nem tudnak majd arra hivatkozni, hogy nincsenek rendesen megfizetve” – indokolta döntését a polgármester. Tavaly májusban Karácsony büszkén számolt be arról egy Facebookon közzétett képpel arról, hogy a „Papcsák-korszakkal” ellentétben a polgármester nem luxusautóval parkol a felfestett helyén, hanem kerékpárral a járdán.

Válaszul a zuglói fideszesek is közzétettek egy képet, amelyen az egyik polgármesteri tanácsadó Mercedes AMG-je, a baloldali alpolgármester BMW 5-öse, az egyik baloldali képviselő Lexus terepjárója, illetve a polgármesteri kabinetvezető 3-as BMW-je látható az önkormányzat parkolójában. „Gergő, te ezt azért nem látod mindennap, mert nem jársz be dolgozni, vagy megint szándékosan vezeted félre az embereket?” – kérdezte a helyi Fidesz. Emlékezetes: Papcsák Ferenc korábban többször felhívta a figyelmet arra, hogy kétmilliárd forint plusszal adja át Zugló kasszáját, és arra kérte a helyieket, „árgus szemekkel figyeljék” Karácsony munkáját.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »