Zsolnay-ügy: mégsem golyó ütött lyukat a tulajdonos irodáján

Zsolnay-ügy: mégsem golyó ütött lyukat a tulajdonos irodáján

Nem golyó, hanem kő repeszthette meg az üveget a Zsolnay Porcelánmanufaktúra többségi tulajdonosának, a szír Bachar Najarinak a budapesti irodáján.

A rendőrség rongálás gyanújával nyomoz. A cég felszámolása napokon belül elkezdődhet egy vitatott hitelügylet miatt. A társaság százmilliókkal tartozott az állam egyik bankjának. A lejárt követelést a közelmúltban megvette egy kormányközeli építőipari vállalkozás, majd kezdeményezte Porcelánmanufaktúra Zrt. felszámolását.

„Reggel a férjem titkárnője úgy ment be, hogy be volt lőve a férjem irodájának az első emeleti irodájának az ablaka, a rendőrséget kihívták, a vizsgálat még folyik, úgy tudom, hogy egy hét múlva ígértek tájékoztatást az üggyel kapcsolatban. Feltételezzük, hogy van összefüggés a mai események és a között, hogy a férjem holnapra egy sajtótájékoztatást hívott össze” – mondta Cséplő Petra, a Zsolnay Zrt. igazgatóságának elnöke.

Közben a pécsi önkormányzathoz közelállónak tartott Pécsiújság.hu olyan telefonbeszélgetést tett közzé, amely alkalmas lehet a Zsolnay gyár vezetésének lejáratására. A manufaktúra igazgatóját egy nő arra próbálta rávenni, hogy csempésszen ki porcelánt az üzemből. Az igazgató nem ment bele a törvénytelenségbe. Beszélgetőpartnerét azzal szerelte le, hogy papír nélkül csak a tulajdonos vihet ki árut.

„Én nem tudom kihozni, csak az ő kocsijával vagy számlával. Érted? Ez a két lehetőség van. Azért mondom, hogyha ő megjön, berakom a kocsijába, kiviszi, és ennyi, meg elintézik egymás között. Én nem tudom ezt megcsinálni, hogy tudom… én nem tudom kilopni innen a a gyárból! Érted, az kilopás lenne, de hát hogy lopjam ki, amikor mindenhol megállítanak?!”

Közben a Dunántúli Napló birtokába került, hogy a Zsolnay tavaly ősszel többször is felajánlotta a Magyar Fejlesztési Banknak, hogy egy év alatt részletekben kifizeti a több mint 400 millió forintos tartozást, de a pénzintézet egyik ajánlatot sem fogadta el.

A pécsi manufaktúra felszámolását múlt pénteken kezdeményezte a társaság hitelezője, egy kormányközeli cég. A Pécsi Törvényszék szerdáig dönthet a vagyonfelügyelő kirendeléséről. Ha megindul a felszámolás, a Zsolnay új tulajdonosa több tíz milliárd forintnyi kormányzati megbízásra is számíthat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »