Zsidó terrorcsoportot fogtak a hatóságok

Beismerték a palesztinok ellen elkövetett bűntetteiket a Sin Bét izraeli belbiztonsági szervezet fogságában lévő zsidó terrorcsoport tagjai – értesült szerdán a Ynet, a Jediót Ahronót honlapja. A palesztinok elleni gyűlölet-bűncselekmények gyanúja miatt hetekkel ezelőtt elfogott hat ciszjordániai telepes fiatal bevallotta, hogy Rámalláh környékén autókat gyújtott fel, továbbá palesztin házakra dobott Molotov-koktélt és könnygázgránátot

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Az őrizetbe vettek egyike 22 éves, ketten-ketten 20 és 17 évesek, és van köztük egy 16 éves fiatal is. A csoportból hárman testvérek, és egyikük katona. Az ügy központi szereplője egy tizenhét gyermekes család Nahliel telepesfaluban, a három elfogott testvér apja a falu szélsőségesen jobboldali nézeteiről ismert rabbija.

A nyomozás eredményei szerint a csoport hosszú időn át tevékenykedett: 2014-ben felgyújtottak egy palesztin autót, 2015-ben bottal ütlegeltek és könnygázsprayt fújtak egy palesztinra, tavaly év végén pedig egy palesztin faluban gyújtóbombát, egy másikban pedig könnygázgránátot dobtak palesztin lakóházakra.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »