Zsidó főrabbi: háborús időkben megengedett a nem zsidó nők megerőszakolása

Éjál Krim rabbit hétfőn nevezték ki a hadsereg katonai főrabbijának. Rafi Perecet váltja a tisztségben, ha a védelmi miniszter is jóváhagyja a döntést.Az ezredesi rangban lévő rabbi azt mondta, hogy háborús időkben megengedett a nem zsidó nők megerőszakolása.

Magyar Menedék - Badiny

Éjál Krim szerint a vallás parancsait a hadsereg parancsai fölé kell helyezni, és úgy véli, tilos a férfiak nők alá történő beosztása katonai szolgálatuk során, mert “ez arra készteti őket, hogy tekintetüket a nőkre összpontosítsák a nap nagy részében”.

A Tóra szerint a nők nem tanúskodhatnak a bíróság előtt, s erről a több ezer éve született, és a mai Izraelben nem alkalmazott szabályról azt mondta a leendő katonai főrabbi, hogy a nők javát szolgálja, mert a nők érzelmesek, és emiatt nem tudnak felelni a keresztkérdésekre.

Vihart kavartak kinevezése nyomán az olyan régebbi kijelentései is, miszerint meg kell ölni a sebesült öngyilkos merénylőket vagy hogy a melegek szerinte “beteg emberek, akiknek szeretettel segíteni kell, hogy kijussanak helyzetükből”.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »