Zsebrivszkij: két lehetőség van Donbász felszabadítására

A donyeck megyei katonai-polgári adminisztráció vezetője, Pavlo Zsebrivszkij úgy véli, hogy két lehetőség van Donyeck felszabadítására a szakadárok uralma alól.

A Novoe Vremjának adott interjújában Zsebrivszkij elmondta, hogy az első forgatókönyv szerint tovább kellene erősíteni a szankciós nyomásokat a szakadárokat támogató Oroszországra, a második, Ukrajna Fegyveres Erőinek a megerősítése, aztán pedig az ellenség megtámadása.

„Két lehetőség van. Szükség van arra, hogy a nemzetközi közösség megértse, hogy ez nem csak Ukrajna, ez az egész világ problémája. A világ rendje megsérült. Ezért az agresszorral szembeni szankciók erősítése általi nyomás növelése ahhoz vezet majd, hogy Putyinnak ki kellesz majd vezényelnie hadseregét, és békén kellesz hagynia Ukrajnát.  A második, a horvát variáció: hadsereget építeni, és öt év múlva hadi úton visszaszerezni a megszállt területeket.” – mondta Zserbinszkij.

Donyeck megye vezetője megjegyezte, hogy ő személy szerint az első variációban reménykedik. “A háborúban a legszörnyűbb, amikor a saját testvéreinket kell eltemetnünk.” – jegyezte meg Zsebrivszkij.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Pavel Zsebrivszkij, Donbász, Kelet-Ukrajna, ukrán válság, szakadárok, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »