Zsarolás: eljárás a putnoki "rettenthetetlen hadsereg" ellen

Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség egy putnoki férfi és családtagjai ellen – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Dobi Tamás tájékoztatása szerint az 54 éves putnoki lakos és 13 társa – családtagjai – az elmúlt években szervezett formában, egymással együttműködve, összehangoltan és előre kitervelten követték el a bűncselekményeket.

A magát “rettenthetetlen hadseregnek” nevező család tagjai az elmúlt két évtizedben Putnokon és Sátán nagyrészt úgy biztosították a megélhetésüket, hogy a megfélemlített sértettektől különféle módon elvették a pénzüket, védelmi pénzt szedtek vagy másokat vásárlási kölcsönökbe kényszerítettek, ötven- és százszázalékos uzsorakamatra is adtak kölcsön pénzt.

A sértettek félelmükben sokáig hallgattak, a rendőrség a tanúvédelmi lehetőségeket maximálisan kihasználta az ügyben – tette hozzá Dobi Tamás, aki kitért arra: a család tagjai különböző bűncselekmények összesen 58 rendbeli elkövetésével gyanúsíthatóak, ezek között van rablás, zsarolás, a személyi szabadság megsértése, szexuális kényszerítés, csalás és okirattal visszaélés.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »