Zombor: Éjfélkor még javában számolták a voksokat

Zombor: Éjfélkor még javában számolták a voksokat

Éjfélkor még nem lehetett tudni a zombori választási eredményeket. A helyi pártirodák legtöbbje sem szolgálhatott releváns előzetes adattal. A részvételi arány hozzávetőlegesen 55 százalék, vagyis nagyjából annyi, mint 2012-ben volt.

A 76 743 szavazati joggal rendelkező polgárt 76 szavazóhelyre várták, ebből 45 a városban, míg 31 a falvakban, illetve a tanyákon találtatott. Az önkormányzati szavazólapon tizenöt lista szerepelt. 473 jelölt versengett a 61 képviselői hely megszerzéséért. A részeredményekből annyi valószínűsíthető, hogy a Szerb Haladó Párt a voksoknak legalább a felét magáénak tudhatja, míg a Szerbiai Szocilaista Párt 8-9 százalékot szerzett. A Demokrata Párt és koalíciós partnerei valamivel több, mint 6 százalékon állnak, míg a kisebb pártok eredményét 5 százalék körülire taksálják.

A listán ötödik helyen szereplő Vajdasági Magyar Szövetség-Pásztor István és a 13. helyen induló VMDK-Magyar Mozgalom-Hogy változtassunk! választási szereplésére vonatkozóan a pártirodák sem tudtak még adattal szolgálni.

A nap folyamán nem történt jelentősebb rendzavarás. A városban az Ivo Lola Ribar Általános Iskolában két szavazóhely is volt, de mivel nem nyitották ki a megbeszélt időben a kaput, a megnyitásuk 25 percet késett, és este ennyivel tovább volt nyitva.

FCZS


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »