Zenta: Új mentőhajót kapott a Tisza Mentőcsapat

Zenta: Új mentőhajót kapott a Tisza Mentőcsapat

Új mentőhajót kapott a zentai Tisza Mentőcsapat, amelynek munkáját jelentős mértékben megkönnyíti és felgyorsítja majd a jármű, amelyet hivatalosan ma adtak át rendeltetésének. Az eseményen jelen volt Miroslav Vasin tartományi gazdasági titkár is.

A Tisza Mentőcsapat a Tiszának a szerb–magyar határtól Óbecséig terjedő szakaszán fejti ki tevékenységét, amely kiterjed az eltűnt személyek felkutatására, az őrjárat biztosítására, a folyó növény- és állatvilágának megfigyelésére, valamint különféle környezetvédelmi tevékenységek végzésére is, hangsúlyozta Baranyi Nándor, a Tisza Mentőcsapat vezetője, aki elmondta, az egyesületnek eddig csupán egy régi katonai csónakja volt, amellyel igen sok problémájuk akadt, az új mentőhajó azonban megoldást jelent majd ezekre a problémákra.

A hajótest megvásárlásához szükséges összeg előteremtéséhez a tartományi kormány járult hozzá, a hajó motorját pedig Magyarkanizsa község önkormányzata vásárolta meg a Tisza Mentőcsapat számára.

A tartományi kormány az elmúlt évek során 130 kilométernyi védőgátat létesített a folyó mentén, sikerült több mint 2500 kilométernyi árkot kitisztíttatnia, most pedig ennek az új csónaknak, valamint ennek a mentőcsapatnak a segítségével hozzájárulnia a lakosság biztonságának növeléséhez, emelte ki Miroslav Vasin tartományi gazdasági titkár, aki maga is kipróbálta az új mentőhajót.

H. A.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »