Zenta: Tovább keresik a Tiszába esett kislányt

Zenta: Tovább keresik a Tiszába esett kislányt

Tovább folytatódik a keresés a pénteken este a Zentát Csókával összekötő hídról vízbe esett 15 éves V. Barbara után. A kislány pénteken 22 óra körül esett eddig tisztázatlan körülmények között a folyóba és azonnal elmerült.

A zentai Tisza mentőcsapat tagjai már második napja folytatják a keresést, de vasárnap délutánig eredménytelenül.

Baranyi Nándor, a Tisza mentőcsapat elnöke a Blicnek elmondta, nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy amennyiben a kislány vízbe fulladt, a napokban megtalálják, mert a holttestet általában 5-8 nap múltán veti fel a víz.

“Ebben az évben ez már az ötödik eset és minden alkalommal megtaláltuk a holttesteket. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal is így lesz. Átfésültük a Tisza partját egészen az adai község határáig, szonár segítségével kutattuk át a folyó fenekét a híd körül és a vízfolyás mentén 100 méterrel, de nem találtuk”, mondta Baranyi, hozzátéve, a mentőcsapat tagjai ilyen időben nem tudnak lemerülni, mert a víz hőmérséklete a híd körül 4 fok, lejjebb pedig 6 fok. A hídpillérnél, ahol a kislány a vízbe esett, a Tisza kb. 6 méter mély, de van ahol eléri a 22 métert is, a híd magassága pedig 10 méter.

Emlékeztetőül: a zentai Közgazdasái Középiskola első osztályába járó V. Barbara társaságával a hídon sétált, amikor eddig ismeretlen körülmények között vízbe esett pénteken este.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »